ВІТАЮ ВАС У МОЄМУ ВІРТУАЛЬНОМУ КАБІНЕТІ!

9 грудня 2022 р.



 Всеукраїнська акція
" 16 днів проти насильства"

З 25 листопада по 10 грудня грудня включно, в Україні проходить щорічна акція «16 днів проти насильства», яка ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок (25 листопада) та дії щодо захисту прав людини (10 грудня), підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Мета акції – привернення уваги громадськості до проблеми насильства в сучасному суспільстві, збільшення розуміння та обізнаності щодо форм насильства, створення соціального простору, вільного від насильства.

Акція “16 днів проти насильства” — це нагода поспілкуватись з здобувачами освіти про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень їх обізнаності щодо боротьби з різними видами насильства та можливість разом з вчителями створити безпечний простір для життя та навчання дитини.
Психологічна служба та педагогічний колектив ГНТН долучилися до акції.  

Пам'ятаємо! Кожна людина народжується вільною та рівною у своїх правах!
Ніхто не повинен зазнавати жорстокого поводження!
Скажемо насиллю – НІ!

 

  
Онлайн -галерея соціальних плакатів проти насильства та його проявів "Насильству виправдань немає", до створення якої долучилися учні 5-9 класів.


Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом відповідно до рішення Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та рішення Генеральної Асамблеї ООН, прийнятими 1988 року. З того часу минуло більше 30 років, але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною. В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Кіровоградській гімназії нових технологій навчання проведено ряд просвітницьких заходів з метою формування в учнів життєво важливих навичок безпечної поведінки та толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ. Учні та педагоги гімназії долучилися до акції «Червона стрічка» як символ боротьби з ВІЛ/СНІДом.




2 грудня - Міжнародний день боротьби за скасування рабства.

Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії ГА ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми. В України документ набрав чинності 15 лютого 1955 року.

Метою цього Дня є викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, передання у спадщину вдів і насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах, боргова кабала.

В ГНТН цей день пройшов під гаслом "Людина - не товар!"


Для учнів 5-х класів ГНТН практичним психологом проведено практичне заняття з елементами тренінгу «Доброта та щирість у твоєму серці». 
Даний захід відбувся в рамках просвітницько-профілактичних заходів з нагоди Всесвітнього дня Дитини. 
Учні мали змогу розповісти про свої добрі справи, які злилися в єдине, сповнене доброти, Серце!
Поговорили про те, що бути доброю, сердечною людиною – то велике вміння!
Заняття завершилося на позитивній ноті, учні висловили один одному добрі побажання.
Кожен на згадку отримав «Пам’ятку доброти».










Немає коментарів:

Дописати коментар